Libatkan diri dalam penterjemahan Bahasa Malaysia

Cochrane.org diterjemahkan ke dalam Bahasa Malaysia oleh Cochrane Malaysia dengan bantuan sukarelawan.

Kami menterjemahkan ringkasan Cochrane Bahasa Malaysia yang baru dan dikemaskini dan penting dalam penjagaan kesihatan di Malaysia. Keutamaan terjemahan kami termasuk artikel kajian Cochrane yang paling banyak dicapai oleh pembaca Malaysia, dan artikel kajian yang terpilih di Perpustakaan Cochrane. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak menterjemahkan semua ringkasan Cochrane, kerana kapasiti kami yang terhad. Sila juga ambil perhatian bahawa anda masih boleh terjumpa beberapa teks bahasa Inggeris di laman web kami.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai projek terjemahan kami, melibatkan diri sebagai penterjemah sukarela, atau menyokong kami dalam apa-apa cara lain, sila hubungi Ms. Nila Pilai (nila@rcsiucd.edu.my) dan Dr Teguh Haryo Sasongko (tghsasongko@gmail.com / teguhHaryoSasongko@imu.edu.my)/ Cochrane Malaysia Facebook link'

Kami berterima kasih kepada pihak penaja dan penyokong kami, The Cochrane Collaboration dan RCSI & UCD Malaysia Campus untuk bantuan kewangan, International Medical University untuk kepimpinan dalam projek ini dan pusat-pusat lain dalam rangkaian Cochrane Malaysia di atas sokongan mereka dalam merekrut penterjemah dan penyunting sukarela.

Penaja

 1. The Cochrane Collaboration
  Cochrane
 2. Cochrane Malaysia
  Cochrane Malaysia

Penyokong

 1. RCSI & UCD MALAYSIA CAMPUS

 2. Pusat Pengajian Sains Perubatan, Universiti Sains Malaysia
  Pusat Pengajian Sains Perubatan, Universiti Sains Malaysia
 3. Melaka Manipal Medical College
  Melaka Manipal Medical College
 4. Universiti Malaya, Julius Centre
  Universiti Malaya, Julius Centre
 5. Institut Penyelidikan Perubatan, Malaysia
  Institut Penyelidikan Perubatan, Malaysia
 6. International Medical University